Totaal aantal pageviews

woensdag 24 april 2013

Heusdens

De huisarts van de familie De Ruiter was lange jaren dokter Brons. Toen die werd opgevolgd door de heer Heusdens ging de familie over naar die huisarts. Heusdens woonde in dezelfde riante villa op de hoek van de Schans en de Meppelerweg als Brons. De oude Heusdens was een markante persoon. Het leek alsof hij altijd ergens op kauwde en bij binnenkomst in de spreekkamer schreef hij al aan het recept dat je nodig had, zo leek het. Het was, in Sjakoo's herinnering, altijd chaotisch in de wachtkamers van de familie Heusdens. Ook de vrouw des huizes bewoog zich op het geneeskundig pad.
Ook enkele kinderen drukten de voetsporen van hun ouders. Zo ook dochter Johanna, die nog enige tijd klasgenoot van Sjakoo is geweest.
Als Heusdens senior huisvisites aflegde, bleef hij vaak nog hangen voor een kop koffie. Bij dergelijke bezoeken verplaatste hij zich op een gegeven ogenblik in een grote open Amerikaanse slee, om menig patient vrolijk vanuit die wagen te groeten. Ooit riep hij uit die auto naar Sjakoo's vader, die juist ergens van herstellende was, hoe het er mee ging. Kort daarop werd Sjakoo's vader verblijd met een rekening voor een consult!
Ook is Sjakoo's vader eens behandeld voor nicotinevergiftiging. Heusdens bood hem tijdens de koffie doodleuk een sigaret aan; onder het motto: zelf heb ik al meerdere malen dezelfde aandoening gehad.
Sjakoo's neef, Koos Touwen (getrouwd met Jo Mol), heeft nog voor de stoffering gezorgd van een 'kasteeltje' van Heusdens ergens achter Zwolle.
Zoon Jasper Heusdens bleek als arts een grote steun voor Sjakoo's moeder bij het overlijden van haar man.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten