Totaal aantal pageviews

donderdag 22 december 2011

Met zijn allen volleyballen

Sjakoo heeft ondanks zijn geringe lengte altijd iets gehad met volleyball. Dat begon op de hbs en dat loopt nog steeds. Toen hij in Amsterdam ging wonen, vroeg hij informatie bij de gemeente over volleyballverenigingen. Van de opgestuurde lijst met namen koos hij de bovenste: ADSV. Dat bleek te staan voor de Amsterdamse doofstommen volleyballvereniging. Daar heeft hij later overigens in wedstrijden wel kennis mee gemaakt. Het werd uiteindelijk KVA: klaar voor actie; hoewel het eigenlijk iets anders en katholieks betekende. Op de bijgaande foto is een team te zien waarin Sjakoo speelde in de tweede helft van de jaren zeventig. De opname is gemaakt in Zuid-Limburg, tijdens een toernooi waar het team dankzij een van de spelers die daar van origine vandaan kwam, voor was uitgenodigd. De trainingen van KVA vonden plaats in de sportzaal van het Barleuslyceum; thuiswedstrijden werden gespeeld in de tot sporthal omgetoverde gasfabriek aan de Polderweg in Oost.
Sjakoo ging vaak kijken in sporthal Bankras in Amstelveen naar de ontwikkeling van het gelijknamige model. Martinus speelde soms prachtige wedstrijden.
Na KVA kwam nog Sijavo (ook iets katholieks). De oefenzaal lag verscholen in een wijk ten zuiden van de Overtoom, maar er was ook een sporthal in Slotervaart.
In Zoetermeer sloot Sjakoo zich aan bij Pro Patria; later ook bij Zovoc en Sine nomine. Hier is nu nog slechts de eerste vereniging van over. Er is nu overigens in Sjakoo's seniorenteam meer sprake van 'rollatria'.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten