Totaal aantal pageviews

zaterdag 19 november 2011

Mulo en hbs

Eigenlijk heeft Sjakoo alleen maar goede herinneringen (want de vervelende vergeet je toch) aan zijn mulo-periode met leraren als Bruins (Nederlands), Tiel (Frans), Jansen (boekhouden en handelsrekenen), Vogel (vieze stinksigaren, Engels), Overmars (Alaska mentol met filter, broek op half zeven), Spoon (es-pee-dubbel oo-tweepoot, Duits), Duiven (der taube Taube), Hoeve (die kon schoppen!), Prins (wiskunde), Van Heijningen en natuurlijk concierge Zwaan en leerlingen als Arnold Jansen, Taco Huberts, Alex van Dijk, Jan Keizer, Sietze Arends, etc. Leuk vond Sjakoo de fietsvakantie naar de Brecklenkamp (in de buurt van Denekamp) en het toneelstuk 'De uitvinder' van Wim Burkunk waarin hij meespeelde als Russisch spion (zie elders in deze blog), alsmede de speeches die hij mocht houden bij het vertrek van Prins en Spoon.
Sjakoo had een hekel aan rondjes hardlopen over de wal. Eindexamen deed hij in Heerenveen! Daar was de vader van zijn huidige collega Dirk Idzinga concierge.
Van de hbs-periode herinnert Sjakoo zich leraren als Van Zinderen (Engels), Rijlaarsdam en later Gelderman (natuurkunde), Van Urk (scheikunde), De Jong (Nederlands), Daams (Frans) en medeleerlingen als Wim Hanema, Gert Bolk, Wim Ouwehand, Anna Bouma, Jantje Vos, Johanna Heusdens, Gerben Algra en Marijke Land. Leuk was het driedaagse uitstapje naar Londen, tijdens welk onder meer een voorstelling van de musical Hair werd bijgewoond en leuk waren de Doteas-schoolfeesten. Samen met Lourens Osse heeft Sjakoo nog een muziekavond op de binnenplaats van de school georganiseerd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten