Totaal aantal pageviews

zondag 23 oktober 2011

Uit

Begin jaren zestig was de uitgaansscene in Steenwijk beperkt tot cafe's, waar je eigenlijk niet gezien mocht worden (zoals b.v. Wolfs, Wagter, Wildeboer, de Blauwe Walm), 'cultuur' bij Van der Woude en de ijssalons van Boschma en Oost. Naast flaneren door de Oosterstraat kon je niet veel.
In Sjakoo's middelbare schooltijd veranderde dat met de komst van de koffiebars Ponderosa (eigenlijk deel van een groot complex van Oost, La Barca, in de Oosterstraat) aan de Goeman Borgesiusstraat en Sancho aan de Brouwersstraat (eigenlijk onderdeel van een groter complex Don Quichotte). Het publiek in beide uitgaansgelegenheden was nogal verschille3nd. Ongeveer dat tussen Zundapp/Kreidler en Puch/Tomos. In het weekeinde was Sjakoo nog wel eens te vinden in Don Quichotte, maar op zondagmiddag in discotheek La Barca. Verder kwamen er verschillende snackbars waar de soms hongerige uitgaanders tot laat terecht konden. Later kwam 'Chez Jean', veranderde de aard van enkele cafe's en kwamen er meer mogelijkheden tot cultuur (o.a. de Meenthe).
Ook kon je terecht bij De Vries op de Witte Paarden, of, al deden sommigen dat niet graag, in discotheken in Meppel. Ook kwam Sjakoo nog wel eens in de Klincke, een uitgaansmogelijkheid voor de jeugd van de kerk. Daar kon je een kaartje leggen en biljarten en er was een bar.
Ook in Eesveen kwam een discotheek.


.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten